apartament_WABI SABI


Projekt: Wnętrze apartamentu na Woli Justowskiej 
Lokalizacja:  Kraków, Polska
Rok: 2022
Powierzchnia: 106m2

Strefa dzienna w apartamencie zlokalizowanym w kameralnej inwestycji w Krakowie, w bezpośrednim otoczeniu natury.

Projekt oparty jest o japońską filozofię wabi sabi, która namawia do odnajdywania piękna w niedoskonałości oraz skoncentrowaniu się na tym co naturalne i autentyczne. Wabi sabi preferuje minimalistyczne, nieprzepełnione zbędnymi dodatkami wnętrza oraz asymetryczne i nieregularne kształty często inspirowane naturą.

W naszym projekcie postawiliśmy głównie na naturalne materiały w stonowanych kolorach. Zastosowaliśmy surowe, nieprzetworzone elementy, pozyskane z przyrody takie jak drewno lub kamień. Udało nam się uzyskać przestrzeń pełną spokoju i harmonii, charakteryzujących filozofię wabi sabi.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.